Selecteer een pagina

Het is zo makkelijk om opgeslokt te worden door de dagelijkse beslommeringen en op de automatische piloot door te gaan met de dingen die je doet.

Hoe beter dat je weet wat jouw verlangens zijn, hoe meer energie en plezier je ervan krijgt. De vakantie is bijvoorbeeld een fijne tijd om naast relaxen of leuke dingen te doen, ook tijd te nemen voor reflectie. Hoe is dat voor jou?

Als je niet de tijd neemt om te reflecteren dan is de kans enorm groot dat je straks aan het einde van het jaar denkt pfff alweer een jaar voorbij. Nou heb ik weer die stap niet gezet om me eens te oriënteren op een vervolgstap in mijn loopbaan. Of je hebt dat gevoel dat je langzamerhand helemaal op brandt. Je goede voornemens om een betere werk-privébalans zijn weer gestrand!

En zo belanden die prachtige plannen of mooie voornemens weer in de ijskast.

Hoe serieus neem jij jezelf als jij je verlangens niet bewust durft te beleven?

Welke prijs betaal jij daarvoor?

Het begint allemaal met jezelf afvragen wat eigenlijk écht belangrijk is, voor jou persoonlijk. Jij wilt toch ook leven en werken dat aansluit bij je eigen gedachten, gevoelens en wensen.

Ik deel graag een aantal vragen met je om je weer een eindje op weg te helpen.

REFLECTIE

Zoek een rustige plek waar je ongestoord kunt zitten. Ga rustig zitten en keer je aandacht naar binnen. Lees rustig een voor een de vragen en laat jouw antwoorden naar boven komen. Zonder de bekende ‘ja-maars’. Vertrouw op je eigen wijsheid en schrijf alles wat er in je opkomt (op papier of op je computer).

Beantwoord de volgende vragen:

• Wat gaat/werkt goed?
• Waar sta jij in jouw kracht? In welke situaties van jouw leven en onder welke voorwaarden?
• Welke activiteiten geven je energie?
• Waar ben jij het meest trots op en waarom?
• Wat was je grootste uitdaging de afgelopen tijd en hoe ben je daar mee omgegaan? Wat heeft het je opgeleverd?
• Hoe wil jij dat jouw leven en werk eruit ziet aan het eind van het jaar? (wees helder en specifiek)
• Waar ga jij jezelf aan committeren? (= de brug tussen doel en actie)
• Wat wil jij bereikt hebben?
• Welke dagelijkse actie zou jij nemen als niets jou tegen zou houden?

Laat de antwoorden vanuit je innerlijke kern stromen zonder dat je er al van alles van moet vinden tijdens het schrijfproces. De innerlijke criticus belemmert dan je creatieve proces. Het niet oordelen zorgt voor een krachtig en helder reflectieproces.

Want ‘alles’ is er al. Je hoeft het alleen te zien. Dus niet alleen kijken. Maar zien. En dat zien gebeurt niet vaak in doen maar in zijn. Dan ontstaat wat mag ontstaan. Beweging, stilstaand, stroomt het waar het heen wil stromen.

Heb jij je verlangens helder?

Stel jij je open voor jouw verlangens. Geloof jij in je eigen mooie plannen en ga je ervoor. Als jij weet wat jouw persoonlijke verlangens zijn, kun je ja zeggen tegen de juiste kansen. Alles wat je doet wordt gedreven door het verlangen om je goed te voelen. Ga jij voor jouw authentieke zelf!

Weten hoe levens-en werkgeluk er voor jou uitziet. Een keuze die jij ook kunt maken als je jezelf de ruimte, tijd en vrijheid hiervoor gunt.

Wat is jouw verhaal? Waar loop jij tegen aan? Heb jij een vraag over hoe jij meer energie en voldoening wilt halen uit je werk en leven? Wil jij daar eens vrijblijvend over sparren om eens te kijken naar de mogelijkheden. Neem dan gerust contact met me op. Of meld je aan voor een gratis telefonisch of skypegesprek van 30 minuten, waarin we samen kijken welke stappen jij kunt zetten.

Ik wens jou een zomer zonder afleiding, prikkels van buiten af. Geen mobiele telefoon, geen digitale schermen. Geheel ontkoppeld. Om te ZIJN. Met elkaar en met mensen die je zo dierbaar zijn.

Met hartelijke groet,
Joke Thoonen

Als passie en power bij elkaar komen, dan zie je dat aan de buitenkant.

DOWNLOAD TALENTENGIDS

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Het is tijd voor regie op je loopbaan! Je krijgt informatie waar je direct mee aan de slag kan.

Privacy

Bedankt voor je download, de talentengids komt jouw kant op! Controleer je e-mail (ook je spam) voor de bevestigingslink.