Selecteer een pagina

Tja, leren en investeren. Ik weet dat het nodig is om te groeien, maar ai wat kan het groeipijn geven. Herkenbaar?

Ik voer zelf vaak talentgesprekken. Het is fantastisch werk en mensen gaan ervan stralen. Zelf heb ik het talent ‘leergierigheid’ in mijn top 5 staan. Het is één van mijn energiegevende- en grootste krachten in mijn ondernemerschap.

Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te leren. Dat geeft me het gevoel dat ik mezelf blijf ontwikkelen en dat ik blijf groeien. Niet alleen als mens, maar ook als ondernemer. Want ondernemen blijkt een vak apart. Op school en in je opleiding leer je er meestal niet zoveel over.

Dus heb ik al heel wat zitten aanklooien met dingen die ik vaak spannend vind. Weet je wat ik doe als ik iets spannend vind? Uitstellen! Gelukkig heb ik dan mensen, die zo aardig zijn om me een spiegel voor te houden.

Ik wil heel graag mijn visie en mijn verhaal de wereld in slingeren om anderen te inspireren. Supergaaf, maar best spannend.

Ik weet gewoon dat een volgende stap nodig is om mijn bedrijf online zichtbaarder te maken. Dat een training nodig is om online je diensten en werk onder de aandacht te brengen. Ik ben ervan overtuigd dat een online videotraining je meer oplevert, maar hé, waar haal je de moed en tijd vandaan?

Eind vorig jaar stond ik voor een belangrijke uitdaging. Ik merkte dat ik telkens in hetzelfde cirkeltje zat. Kortom, ik liep vast. En dat werkte niet lekker.

Ik liep telkens tegen dezelfde vragen:

  • Hoe word ik nog meer/beter online zichtbaar?
  • Welke onlinetraining komt daarbij kijken?
  • Wie is dan de expert op dit vakgebied?

Ik begon me te verdiepen in onlinevideo’s maken. Ik struinde het internet af. Ik baalde dat er zoveel aanbod was, dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Ik werd er opstandig door.

Er kwam een berichtje langs in mijn inbox, voor een workshop ‘Onlinevideo Business Boost’. Het was mijn eerste kennismaking met hoe maak ik onlinevideo’s.

Om een lang verhaal kort te maken heeft die avond gevolgen gehad voor mij als ondernemer. De workshop bij Pieter van Dijk, Onweerstaanbare Ondernemer, heeft me doen besluiten om mezelf eens mega te stretchen. En het bleef niet bij deze avond, want ik wilde door. Ik besloot opnieuw te investeren, dit keer in een tweedaagse training

Bij Pieter en zijn eerdere workshop had ik een goed gevoel. De keuze voor een investering is voor mij ook een kwestie van gevoel, want ik wil groeien. En bij groeien hoort leren, stretchen en groeipijn.

In januari nam ik deel aan de tweedaagse training ‘OnlineVideo Let ’s Go’, dit bleek een schot in de roos. Pieter is de expert op het gebied van onlinevideo’s maken. Hij haalt het beste uit je naar boven. Ik kreeg kennis, inzicht overde opzet en het uitwerken van mijn script en video performance. En tegelijkertijd ging ik aan de slag met de camera, praktisch oefenen, oefenen en oefenen.

Los van de vele tips en feedback kreeg ik veel meer inzichten, hoe hij iemand laat stralen zodat je onweerstaanbaar bent. Wow, wat een ervaringen. Als ik me bedenk dat ik de eerste dag wegliep van de camera. En aan het einde van de tweedaagse training een ‘demo-video’ het resultaat is.

Mensen die leergierigzijn houden er niet alleen van om te leren, maar ze weten ook intuïtief hoe ze het beste kunnen leren. Ze kunnen snel leren als ze gefocust zijn.

Ik herken mezelf daar volkomen in. Ik vind leren leuk en draag dat ook uit. Leren is voor mij geen suffe of saaie bezigheid maar een actieve en bruisende weg die ik graag bewandel en waarop ik keer op keer weer nieuwe dingen tegenkom die me naar een nieuwe leerervaring brengen.

Wanneer iets me interesseert wil ik daar veel over weten, koop ik er boeken over, speur ik het internet af en ga ik aan de slag om de stof eigen te maken. Die leergierigheid heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan waar ik nu sta met mijn bedrijf. Al jarenlang volg ik cursussen, online trainingen en bezoek ik seminars en maak mezelf vaardigheden eigen die nodig zijn om stappen te kunnen zetten.

Mijn denken en mijn notitieblok draaien al een paar dagen overuren, maar dat geeft niet want door de tweedaagse training bruis ik van de ideeën en heb ik zin om verder vorm te geven aan een inspirerende video. Of dat gaat lukken weet ik niet maar ik heb een vrij helder beeld van de vorm. Ik begin met het einde in gedachten en zie wat het me brengt. De reis er naartoe is heel waardevol.

Het mooie van ondernemen is dat ik blijf leren. Als leergierige heb je echter een valkuil waar je makkelijk in stapt. Je zet je nieuwe kennis en vaardigheden nauwelijks in, omdat het meer gaat om het proces van leren dan in de praktijk brengen ervan. Tenminste als je het gevoel hebt dat het niet goed genoeg is. En dat heb ik nogal eens!

Is dat vervelend? Soms. Vind ik dat erg? Om eerlijk te zijn niet altijd. Maar nu heb ik met mezelf en Pieter een heldere afspraak, de video finetunen en binnenkort online.  

Blijven leren is jezelf blijven uitdagen. En het ongemak van die uitdaging is dat je er een tijdje doorheen moet, dát is persoonlijke groei.

Maak jij alleen maar een plan of…!

Maak jij alleen maar een plan of ga je het doen. Uit je comfortzone, het hoort bij leren en ontwikkelen. Wat ik wil benadrukken, is dat we dit allemaal kunnen, om de simpele reden dat we dit talloze keren in ons leven hebben gedaan.

Denk maar eens aan al die keren dat je iets voor het eerst deed. Voor het eerst zonder zijwieltjes fietsen, een functioneringsgesprek voeren, voor het eerst een presentatie houden, voor het eerst naar een bijeenkomst met onbekenden, voor het eerst…

Misschien heb je het prima voor elkaar. Je baan is wel oké. Toch ervaar je weinig voldoening, inspiratie en plezier in je werk, waardoor je werk steeds meer energie kost. Je komt nauwelijks meer aan jezelf toe en een betere leef en werkbalans is meer dan welkom.

Wil jij weer voldoening in je werkleven of verlang je naar een heerlijk leven waarin je op een ontspannen manier écht van betekenis bent. Ontdek wat jij kan als geen ander. Waar jij van gaat stralen? Waar jij het allerliefste geld mee verdient? Hoe jij gelukkig succesvol wordt? Hoe jouw werk (weer) past in je leven? De ideeën die jij hebt over je natuurlijke talenten.

De manier om daar achter te komen is mijn gratis kennismakingsgesprek. Dat doen we telefonisch of via skype. Samen kijken we wat je nodig hebt, en of ik je daarbij kan helpen, maar ik zal je niks opdringen.

Elke keer raakt het me weer om in gesprek te gaan over iemands diepste gedachten, gevoelens en gedrag. Vaak zie je in de ogen dat er kwartjes vallen. Er ontstaat inzicht, begrip en zelfacceptatie. Er ontstaat waardering voor waar hij/zij goed en succesvol in is. Dit zijn de gesprekken waar ik het voor doe. Dat gun ik jou ook.

Welke lessen over talenten heb jij geleerd waar je veel aan hebt gehad? Wat vind jij dat iedereen zou moeten weten? Laat het hier onder de blog weten.

Vraag nu het gratis kennismakingsgesprek aan!

via www.toonjouwtalent.nl of joke@toonjouwtalent.nl

DOWNLOAD TALENTENGIDS

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Het is tijd voor regie op je loopbaan! Je krijgt informatie waar je direct mee aan de slag kan.

Privacy

Bedankt voor je download, de talentengids komt jouw kant op! Controleer je e-mail (ook je spam) voor de bevestigingslink.