Selecteer een pagina

Meer betekenis vinden in je werk. Ga voor zaken die je écht raken. Ik geniet ervan om mensen te inspireren en te laten ontdekken wat hun natuurlijke talenten zijn zodat ze met hun waardevolle aanbod stralend het werk gaan doen. Precies zoals het bij ze past.

Ik voer zelf vaak talentgesprekken. Het is fantastisch werk en mensen gaan er van stralen. Erkenning voor de talenten die vaak niet worden gezien. Zelf heb ik het talent ‘actiegerichtheid’ in mijn top 5 staan. Het is één van mijn energiegevende en grootste krachten in mijn ondernemerschap.

Inmiddels weet ik; ondernemen is stappen zetten, dappere keuzes maken en ‘no matter what!’ Zoals ik ben, zo run ik ook mijn bedrijf: vol enthousiasme, energiek en met passie. Precies zoals mijn levensinstelling.

Dat ik onlangs mijn angsten trotseerde, omdat ik video opnames zou gaan maken met Tessa. Ik wilde hiermee een voorbeeld zijn voor anderen door boven mijn angsten te gaan staan. Omdat ondernemen ook betekent dat je angsten omarmt en het toch gewoon doet.

Dus waar kan ik mijn video opnames beter laten filmen dan in een natuurrijke omgeving? Een schitterende mooie plek aan het water in een prachtig bosrijk gebied. Het mooie Maasduinen dat er nooit was gekomen zonder grootste dromen. Zonder inwoners met daadkracht. Zonder dappere keuzes en vertrouwen hebben in elkaar.

Tijdens de voorbereidingen zag Tessa direct de beelden die bij mijn kernwaarden en natuurlijke talenten horen; vrijheid, integer, authentiek, actiegerichtheid en positivisme. Dat in combinatie met het lef en de grootsheid van het schitterende Maasduinen, wist zij met haar bijzondere talent vast te leggen, afgelopen woensdag.

Na een periode van styling, samen afstemmen, nadenken en andere voorbereidingen gingen we woensdagochtend filmen. De klik met de omgeving, met mijn missie en visie en met de natuur, werd omringd door een prachtige zonovergoten zomerse warme dag.

De lach, humor, het ‘engelengeduld’ van Tessa, het briesje wind, de fluitende vogels, het krabbelende water. Alles klopte, die dag. Blijheid, dankbaarheid, energie en intens geluk dat is wat ik woensdag tijdens de opnames voelde. Bijna niet te geloven hoe Tessa de videobeelden, gevoel en ambitie wist vast te leggen.

Naast het feit dat er video opnames en prachtige foto’s zijn gemaakt. Kreeg ik een ervaring die ik nooit zal vergeten. Denk groots en kom in beweging. Pas achteraf haalde ik een mooie leerervaring uit deze bijzondere situatie.

‘Dat als je dingen blijft doen zoals je ze altijd deed, je geen verandering mag verwachten’? (uitspraak van Einstein). Dat klinkt nogal negatief, maar dat is het zeker niet.

Mooie plannen alleen werken niet! Heb jij ook last van jouw gewoontes, die jou in de weg zitten als je iets wilt veranderen. Waarom moeten we eerst de bodem bereikt hebben, voor dat er verandering mogelijk is? Welke innerlijke strijd weerhoud je van jouw levens- en werkgeluk?

Je baalt van je werk. Je neemt geen stappen, omdat je niet weet wat je dan moet doen. Je zit eigenlijk prima op je plek maar je vindt dat je niet lekker uit de verf komt. Je voelt je vermoeid of is het zo heftig dat je zelfs al met een burn-out thuis zit. Je gooit het bijltje erbij neer en denkt laat maar niemand zit op mij te wachten. Herkenbaar?

Maar het kan wel. Ik ga de volgende keer gewoon weer voor de camera. Angst of geen angst. Dat betekent niet dat de angst er de volgende keer in dezelfde mate en vorm is of nog extremer.

Kortom: Wil jij ook voldoening uit je werkleven halen? Ga gewoon doen! Actiegericht en kom in beweging. Los van wat de omgeving doet of ervan vindt. Ga doen, ga succes en angst hebben. Ga voor werk dat zinvol is. Werk dat recht doet aan jouw natuurlijke talenten, jouw persoonlijkheid, jouw passie, jouw kernwaarden en drijfveren. Werk waarin JIJ succesvol bent en kunt groeien en bloeien. Werk dat je waarin je uitdaging vindt en toch ook ontspanning, én een fijne balans met je privéleven.

Weten hoe levens-en werkgeluk er voor jou uitziet. Dat begint met actiegerichtheid, in beweging komen. Een keuze die jij ook kunt maken als je jezelf de ruimte, tijd en vrijheid hiervoor gunt.

Neem jij de regie en kies jij voor werkgeluk en werkplezier!

Kun je daarbij hulp gebruiken? Laat mij je aanmoedigen. Kom in actie, ga doen! Neem contact op via joke@toonjouwtalent.nl

Op de website www.toonjouwtalent.nl kun je gratis de Talentengids ‘Waar krijg jij energie van’? downloaden.

 

Joke Thoonen

DOWNLOAD TALENTENGIDS

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Het is tijd voor regie op je loopbaan! Je krijgt informatie waar je direct mee aan de slag kan.

Privacy

Bedankt voor je download, de talentengids komt jouw kant op! Controleer je e-mail (ook je spam) voor de bevestigingslink.