Selecteer een pagina

Soms heb je van die prachtige gesprekken met mensen die je recht in je hart raken. De afgelopen week was er zo een voor mij. Zo inspirerend en waardevol met enorm veel voldoening.

Ik had bijzondere gesprekken met Nicole. Nicole werkt als diëtiste in een groot ziekenhuis. Ze wordt in haar omgeving gezien als iemand die wat teruggetrokken is en eerst de kat uit de boom kijkt, ze komt daardoor wat verlegen over. Ze hoeft niet zo nodig op de voorgrond, dat hoefde ze als kind ook al niet.

Ze vertelt dat ze als diëtiste de huidige werkzaamheden wel aardig vindt. Met name de dankbaarheid van ouderen doet haar goed. De laatste weken doet ze haar werk steeds meer op de automatische piloot. Ze zegt dat ze weinig van haar ideeën en creativiteit kwijt kan. Toch een teken aan de wand!

Nicole ontdekt, na diverse gesprekken dat ze haar energiegevende talenten, die we onderzoeken, in haar huidige werksetting niet optimaal kan inzetten. Ze komt erachter dat communicatie haar belangrijkste talent is. Ze kan zaken helder en duidelijk verwoorden en presenteren. Ze is iemand die graag nieuwe dingen bedenkt en creatieve ideeën heeft, ze is leergierig en heeft daarbij een inlevend vermogen.

Uit de gesprekken blijkt dat ze de grootste energie haalt uit het begeleiden van mensen en het ontwikkelen en meedenken van nieuwe projecten, maar daar is geen ruimte voor. Ze heeft een droom; mensen bewust maken van hun gedrag en leefstijl en hen motiveren. Nicole heeft niet de illusie dat ze mensen kan veranderen tegen hun zin in. Ze wil mensen informeren en inspireren zodat ze met de kennis en inzichten die ze aanreikt, andere en gezondere keuzes leren maken.

Nicole, zou het geweldig vinden om mensen dit inzicht mee te geven; dat die bewustzijnsverandering de allerbelangrijkste stap is voor gedragsverandering. Ze wil tenslotte meer voldoening uit haar werk halen, authenticiteit voelen in haar werk en écht contact maken met mensen. Dat is wat ze nu mist.

Hoe komt dat? Veel vrouwen, zoals Nicole hebben geen idee wat hen drijft, dat is niet zo vreemd. Ook zij weten dat er weinig mensen ooit hebben gevraagd waar ze energie uit halen, blij en gelukkig van worden. Als niemand het aan ons vraagt, hoeven we er ook nooit over na te denken. In ons hedendaags onderwijssysteem speelt deze vraag geen rol. We leren hoe de maatschappij in elkaar zit, maar we krijgen geen les over waar we energie van krijgen en hoe we een blij en gelukkig mens kunnen worden. We moeten het zelf maar uitzoeken.

Het is vaak makkelijker om te voldoen aan de verwachtingen en behoeften van anderen dan die van jezelf. Het is makkelijker om in je comfortzone te blijven zitten, bang om uit te spreken wat nu je echte verlangen is. Wat zal een ander ervan denken? Kan ik dat wel maken? Wij zouden allemaal de moed mogen hebben om met onze verlangens en energiegevende talenten aan de slag te gaan.

Hoe doe je dat? De meest wezenlijke zaken die van essentieel belang zijn in ons werk en leven worden niet in ons onderwijssysteem onderwezen en nauwelijks in onze opvoeding bijgebracht. Voldoening in je werkleven, innerlijke rust en succes bereik je door aandacht te besteden aan het ontdekken van jouw verlangen. Leer jezelf de juiste vragen stellen, leer te connecten met je intuïtie, leer je denkpatronen te begrijpen en leer loopbaankeuzes te maken op je natuurlijke talenten in plaats van op kennis, competenties en aangeleerde vaardigheden, leer een goede balans te vinden tussen dingen loslaten en vasthouden, leer door te gaan bij tegenslagen, zie dit als leermomenten, leer jezelf omringen met mensen die jou inspireren en aanmoedigen om je verlangen te volgen en blijf openstaan om te leren.

Herkenbaar? Heb jij ook zo het verlangen om meer van betekenis te willen zijn? Ken jij jouw verlangen? Weet jij met welke energiegevende talenten je geboren bent? Durf jij bezield in het leven te staan? Volg jij je hartimpulsen? En weet jij het antwoord op de vraag; ‘waarom doe je wat je doet’ ? Als je deze vraag kunt beantwoorden, dan pas kun je een stip op de horizon zetten!

Het is juist zo waardevol en mooi dat je je unieke kant laat zien. Hoe meer energie en creativiteit je in je leven hebt, hoe meer betekenis je in jou en andermans leven kunt brengen. Ik moedig je aan om je energiegevende talenten te ontdekken en om dié stap verder te zetten. Nu je dit gelezen hebt, heb je de eerste stap gezet. De allerbelangrijkste stap is je bewust worden dat jezelf het stuur in handen hebt. Bewust zijn van hoe belangrijk het is om er iets aan te doen.

Wat maakt jou onderscheidend? Wat maakt jou anders dan anderen? Jouw blauwdruk voor succes en een waardevol leven. Kun je daarbij wel hulp gebruiken? Laat mij je aanmoedigen. Kom in actie, ga doen! Neem dan gerust contact op via joke@toonjouwtalent.nl

 

Ben je benieuwd naar onze programma’s! Kijk voor meer informatie op de website www.toonjouwtalent.nl

Op de website kun je gratis het E-book downloaden ‘Wil jij een energieker en plezieriger werkleven?’

 

Joke Thoonen

Inspiratiecoach

DOWNLOAD TALENTENGIDS

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Het is tijd voor regie op je loopbaan! Je krijgt informatie waar je direct mee aan de slag kan.

Privacy

Bedankt voor je download, de talentengids komt jouw kant op! Controleer je e-mail (ook je spam) voor de bevestigingslink.