Selecteer een pagina

Hoe ziet jouw leven er uit als je je dromen waar zou maken? Als je je talenten volledig zou inzetten? Als je energie zou steken in de dingen die je het allerliefste doet en het werk zou doen waar jij voor in de wieg gelegd bent?

Hoe ben jij in 2018 van start gegaan?

Ik had vorige week een gesprek met Susan. Het eerste wat ze tegen me zei, ik vraag me regelmatig af of ‘dit het nou allemaal is’. Susan heeft een drukke baan. Op haar werk zette ze al haar mannelijke energie in om te overleven. Ze had de lat hoog gelegd. Ze werkte hard, streefde naar meer en beter en deed dit in de actie-overlevingstand. Ze is niet snel tevreden over haar prestaties, ze heeft moeite met grenzen aangeven, ze heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een perfectionist.

Susan deed in haar vrije tijd veel dingen op wilskracht en haar agenda was altijd vol met afspraken.
Ze heeft meer afspraken dan tijd en het is nooit genoeg. Ze liep op haar tandvlees en ze voelde zich hartstikke moe. Haar omgeving reageerde met ‘doe het maar even rustig aan’.

Ze had steeds meer het gevoel dat ze niet meer goed op haar werkplek zat. Susan vertelde dat ze al diverse banen had achtergelaten in de hoop nu wel het werkgeluk te vinden. Dit bleek nu weer niet het geval, ze begon enorm te twijfelen en werd daardoor steeds onzekerder. Dit dwong haar wel om over haar leven en werk na te denken. Ze ervaarde dat ze gefaald had en uitgeblust was.
De belangrijkste vraag die ik stelde aan Susan was: ‘ren je wel de goede kant op’? Als je aan het einde van elke dag het gevoel hebt uitgeblust te zijn en niks bereikt hebt dan, is dat enorm vermoeiend en frustrerend. Daar laad je niet van op. Met andere woorden hard werken met veel weerstand geeft weinig tot geen resultaat.

Susan was vanuit de overlevingsstrategie het contact met haar gevoel kwijtgeraakt. Ze had het grootste deel van haar leven geleefd vanuit haar hoofd. De weg terug om weer verbinding te maken, is geen druk op een knop. Om trouw te kunnen zijn aan jezelf, keuzes maken vanuit je hart en leven vanuit je essentie, dan dien je te navigeren op je innerlijke kompas. Susan had haar antenne structureel naar buiten gericht en was daardoor haar koers volledig kwijt geraakt. Het is geen wonder dat ze dan niet meer kon voelen wat ze zelf wilde en zodoende van haar eigen pad afraakte.

Vanuit je eigen hart werken en je eigen pad volgen klinkt mooi maar door de dagelijkse drukte en verantwoordelijkheden kun je makkelijk afdwalen. Om vanuit authenticiteit te leven en te werken is het belangrijk dat je leert je denkpatronen te begrijpen. Dat je jezelf de juiste vragen leert stellen en je natuurlijke talenten ontdekt. Om écht jezelf te kunnen zijn in je werk en leven daar is zelfinzicht, zelfsturing, vertrouwen, lef en commitment voor nodig.

In de huidige tijd met een stroom aan veranderingen is het een uitdaging scherp te blijven op datgene wat jij van nature in huis hebt. Door je te verdiepen in je eigenheid en hierin te groeien sta je stevig en kun je beter omgaan met snelle veranderingen in jouw werk en leven. Want als jij vanuit jouw energiegevende talenten werkt, geef je het beste van jezelf en dat blijft niet onopgemerkt.

Blijf je vlammen of ga je liever op de waakvlam staan!

Heb jij ook het gevoel dat je werk en leven niet meer in balans zijn?
Wil jij weer meer focus op je werk en leven? Wil je weten waar jij in uitblinkt en hoe je je werk weer leuk kunt maken?

Kortom, wil je meer uit jezelf en je (werk)leven halen? Ben jij er klaar voor om je weer happy te voelen in je werk? Je werkplezier weer groots te maken, in een ontspannen sfeer met energie en rust in je hoofd? Een leuke baan hebben zonder dat je je gestrest voelt?

Hoe zou je het vinden als je je talenten volledig zou kunnen inzetten? Als je je energie zou kunnen steken in die dingen die jij het allerliefst doet? Als je het werk zou kunnen doen waar jij voor in de wieg bent gelegd?

Hoe gaaf zou het zijn als je….?
– Echt zou weten wat jou uniek, bijzonder en succesvol maakt?
– Doet waar je hartstikke goed in bent?
– Weer uitgerust en met plezier de dag begint?
– In flow bent, volop passie voelt en meer energie hebt?
– Je eigen weg volgt en durft te vertrouwen op je gevoel?

MORGEN MET PASSIE EN PLEZIER NAAR JE WERK?

DAAR WERKEN WE AAN!

JIJ WILT TOCH WERK DOEN WAAR JE HART SNELLER VAN GAAT KLOPPEN?

Je kunt deze week starten om een werkleven te leven wat dicht bij jezelf ligt. Mail mij via joke@toonjouwtalent.nl of maak een afspraak via www.toonjouwtalent.nl

Joke Thoonen

Inspiratiecoach

DOWNLOAD TALENTENGIDS

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Het is tijd voor regie op je loopbaan! Je krijgt informatie waar je direct mee aan de slag kan.

Privacy

Bedankt voor je download, de talentengids komt jouw kant op! Controleer je e-mail (ook je spam) voor de bevestigingslink.