Selecteer een pagina

Is dit het nou? naar doen wat je écht wilt

Afgelopen week ontmoette ik een oud-collega die ik een aantal jaren niet meer had gezien. We maakten een boswandeling om bij te praten en van de natuur te genieten. We zijn tenslotte beide ‘sportief’. Ze vertelde hoe ze alle ballen in de lucht probeert te houden in haar gezin, op haar werk en in haar sociale leven. Ze heeft al een tijd het gevoel te kort te schieten.

De vraag die ze zichzelf stelt is: “En ik dan?” “hoe nu verder met mijn leven?”, “wanneer is het mijn tijd?” en “wanneer heb ik nu eens aandacht voor mezelf?”, zonder schuld of schaamtegevoel. Al spoedig gaat het over haar drie dochters. Vol passie en enthousiasme vertelt ze hoe ze de mooie verschillen ziet bij haar dochters. Het ene kind heeft vele vriendinnetjes en is een buitenkind. De ander is graag alleen en leest veel boeken-, en de jongste werkt hard op school en blinkt uit. Ze spreekt vol liefde en zonder oordeel over die verschillen.

Ik was danig onder de indruk van haar inlevend vermogen en haar begrip aan enig oordeel over haar kinderen. Ik dacht bij mezelf; jij geeft je dochters het volste vertrouwen van wie ze in nature zijn en mogen zijn. Ze straalt geen spoor van zorgelijkheid, angst of oordeel uit. Ik vind dit zo puur dit raakte me recht in mijn hart.

Toen kwam het gesprek over haar werk. Ze is opgeleid in de advocatuur. Ze heeft dit werk jaren gedaan, maar de laatste twee jaar met tegenzin. Ze heeft niets met  systemen en protocollen. Ze wordt er gedeprimeerd van en heeft last van vage klachten. Ze heeft het wel nog bij twee andere bureaus geprobeerd, maar dit gaat het toch niet meer worden. Maar wat dan?! Ze was altijd goed in vele dingen.

Opeens komt het hoge woord eruit. Door onzekerheid en vele innerlijke blokkades die ze zichzelf (on)bewust heeft opgelegd destijds, is ze niet voor haar droombaan gegaan. Ze heeft geen idee wat haar energiegevende talenten zijn, waar ze goed in is en waar ze plezier uithaalt.

Heel aarzelend zegt ze als je als kind leert; dat je gevoel er niet mag zijn, dat je je aan de wensen van anderen moet aanpassen, hoe weet je dan wat je wilt in je leven en hoe maak je dat dan duidelijk aan je omgeving? In lichte wanhoop vraagt ze zich af wat nu de “je van het” baan zou zijn.

Ik laat haar zorgelijke stem even in mij doorwerken. Ik zeg dat ze er relatief laat achter is gekomen dat ze zichzelf altijd heeft aangepast en meegaand was. Ze wist eigenlijk niet eens wat ze vond van de keuzes die ze gemaakt had in haar leven, want ze was niet gewend om haar gevoel en haar wensen serieus te nemen.

Ik moest ineens glimlachen. Want plotseling herinnerde ik mij haar energiegevende talenten. Deze had ze tien jaar eerder eens benoemd als ‘communicator’. Ze is het liefst met mensen bezig. Maar meer met de menselijke kant. Ik kon haar uit de grond van mijn hart zeggen, dat is je echte werk omdat je een mensen-mens bent. Ze begreep het en knikte naar me.

Is dit heel herkenbaar voor jou? We kennen allemaal momenten dat we het gevoel hebben ‘is dit het nou?’. Wanneer gaat bij jou de knop om of wordt jij wakker geschud? Moet er eerst iets gebeuren in jouw leven, voordat jij de regie in je eigen leven in handen neemt.

Maak jij die onwijs stoere stap die jou gelukkig maakt ‘van is dit het nou’ naar doen wat je écht wilt. Neem jezelf het stuur in handen!

In een coachtraject van ‘latent naar talent’ ontdek je wat voor jou gaaf is en waar jouw hart van gaat kloppen. Want als jij je energiegevende talenten kent en daarmee gaat leven dan sta je plezieriger en energieker in je werkleven

Morgen weer met pit en passie naar je werk? Word jij de volgende ToonjouwTalent-ambassadeur?

Als je dit leest en denkt dat wil ik ook, ben ik nog blijer. Laat mij je aanmoedigen!

 

Ben je er klaar voor om voor jezelf te kiezen? www.toonjouwtalent.nl

Ik sta voor je klaar!

Joke Thoonen

Inspiratiecoach vrouwen 40+

DOWNLOAD TALENTENGIDS

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Het is tijd voor regie op je loopbaan! Je krijgt informatie waar je direct mee aan de slag kan.

Privacy

Bedankt voor je download, de talentengids komt jouw kant op! Controleer je e-mail (ook je spam) voor de bevestigingslink.