Selecteer een pagina

Ooit zag ik in een hete zomer na een zware bevalling, met vacuümpomp en stress om een navelstreng die om mijn hals zat, het levenslicht. Bont en blauw met daarbij een zuignap-toeter aan de linkerkant van m’n hoofd werd ik abrupt weggehaald bij mijn ouders en naar het ziekenhuis gebracht om te redden wat er nog te redden viel. Een vechtertje in hart en nieren was geboren. Als er ergens een onbewust zaadje is geplant voor de drive van het maximale uit mijn leven halen en voor mezelf gaan, zal het daar zijn geweest.

Ik zie zijn blik nog zo voor me ook al is het een paar jaar geleden. Een blik van bezorgdheid, verbazing en deels onbegrip.

Mijn vader had opgevangen dat ik een andere richting wilde inslaan. Ik vertelde dat ik gestopt was met mijn baan. Niet dat ik die baan niet leuk vond, maar ik wilde meer. Meer werken vanuit wie ik ben, wat ik écht graag doe en wat ik zinvol vind. Waarmee ik het verschil kan maken voor mezelf en anderen.

Hij kon het niet helemaal begrijpen. Wel zag ik in zijn ogen, de spiegels van zijn ziel, dat hij oprecht interesse had en het graag wilde begrijpen. Maar het moest waarschijnlijk nog bezinken.

Of mijn ommekeer onverwacht was, dat weet ik niet. Ergens diep van binnen was dat kleine vlammetje er altijd al. Ik voelde al jaren de drang om iets voor mensen te kunnen betekenen. En misschien was er gewoon een extra vonk nodig om dat vlammetje te transformeren tot een knetterend haardvuur. Die aanleiding was er in de vorm van een ingrijpende gebeurtenis in mijn werkleven, een burn-out?

Jarenlang had ik geleefd, gevochten en mezelf weggecijferd. Tot ik voelde dat het genoeg was. Dat ik niet verder kon. Dus ging ik op zoek. In eerste instantie naar mezelf naar mijn authenticiteit. De zoektocht heeft mij veel gebracht. Daarom deel ik graag mijn belangrijkste persoonlijke levenslessen met jou;

Leer meer vertrouwen op je intuïtie. Ik stond bijna altijd in de doe-modus, namelijk dingen bedenken en doen. Maar waar was mijn buikgevoel gebleven! Tegenwoordig is het één van mijn beste raadgevers. En vertrouw ik er blindelings op.

Wees niet te streng voor jezelf. Jezelf sterk houden en jezelf sterk tonen. Ik deed veel dingen op wilskracht en ik fluisterde mezelf vaak toe dat ik het allemaal wel kon, dat  ik moest doorzetten en dat ik niet boos mocht zijn ook al lukte het niet meer. En dat ik maar moest doen alsof er niets aan de hand was. Doordat ik op deze manier dacht gaf ik onvoldoende aandacht en ruimte aan mijn gevoelens. Maar gevoelens zijn er om gevoeld te worden. Ze willen je namelijk iets zeggen. Sta er voor open en luister er naar!

Laat meer van jezelf zien. Deze vraag stelde ik mezelf heel vaak: ’Wat wordt er van mij verwacht’! Jezelf vergelijken met anderen, daar word je absoluut niet vrolijk van. Want zij zijn zij, en ik ben ik. Iedereen heeft andere persoonlijkheden, drijfveren, waarden en kerntalenten. Het is zo waardevol om vanuit je eigen authenticiteit te handelen.

Omring je met mensen die in je geloven. Wie zijn jouw supports? In het nemen van beslissingen vond ik het altijd moeilijk om het met de juiste mensen te bespreken. Mensen die niet vanuit eigen belang opereerden. Dit heeft tot op zekere hoogte soms een tegengesteld effect gehad. Je hebt mensen nodig die je écht kennen, die jouw talenten kunnen en willen zien, die kritische vragen stellen, die oprecht eerlijk zijn en jou altijd steunen, ondanks je tegenslagen in het leven. Dit zijn de mensen die je naar een hoger level kunnen tillen.

Wees dankbaar. Ik was erg ongeduldig en wat niet meteen lukte daar raakte ik geïrriteerd door. Dat patroon zat er heel sterk in bij mij. Datgene wat minder goed ging bleef altijd het langste hangen. Ik bleef hierover piekeren en dat zorgde voor de nodige energielekken. Ik focus me nu dagelijks op de positieve dingen die wel lukken en ik ben er intens dankbaar voor

En nu?
Ook jij bent er klaar voor om op zoek te gaan naar jouw supports, talenten en vertrouwen in jezelf? Ik sta voor je klaar om je aan te moedigen!

Joke Thoonen

Inspiratiecoach vrouwen 40+

www.toonjouwtalent.nl

www.facebook.com/toonjouwtalent

DOWNLOAD TALENTENGIDS

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Het is tijd voor regie op je loopbaan! Je krijgt informatie waar je direct mee aan de slag kan.

Privacy

Bedankt voor je download, de talentengids komt jouw kant op! Controleer je e-mail (ook je spam) voor de bevestigingslink.