Selecteer een pagina

Afgelopen week heb ik een interactieve workshop gegeven aan een groep enthousiaste vrouwen. Het doel van de workshop was om hun verborgen talenten te achterhalen waardoor ze met meer voldoening, innerlijke rust en succes in hun werkleven gaan staan. Het viel me op dat zij hun enorme werkervaringen oprecht deelden, zonder over elkaar te oordelen. Ik hoorde veel doorleefde wijsheden en verhalen hoe ze keuzes in hun werkleven hadden gemaakt.

Ik kon in alle rust naar ze luisteren en het inspireerde me. Ik vroeg me steeds meer af waarom ik het me zo aantrok dat hun keuzes steeds van buitenaf waren bepaald. Ik herkende en erkende dat gevoel sterk, totdat ik me realiseerde dat goedkeuring van buitenaf al vroeg begint. Kijk eens naar de kindertekening die je ooit maakte. Er werd je verteld dat er een grens was aan wat je kon worden. Ondanks dat, zou je toch een leuk leven kunnen leiden, als je maar hard werkte.

Herken jij dit? Je ervaart de angst om niet aan de verwachtingen en behoeften van anderen te voldoen en gaat nog harder werken. We doen er moeite voor om gezien, gehoord en gewaardeerd te worden. Om in contact te staan met anderen en onze relaties meer diepgang te geven.

Wat ik om me heen zie en ervaar is dat we vele dingen doen in een razend tempo en op de automatische piloot. We staan gejaagd in het werkleven en hebben het zo druk. Hoe komt het dat we het vaak allemaal niet meer weten? Jezelf in alle rust vragen stellen, luisteren naar je intuïtie en je beperken tot de dingen die je het beste doet, is niet meer van deze tijd!

Tijdens de interactieve workshop kwamen er mooie en heldere inzichten. Een mooi set competenties, waar niks mis mee is. Toch toont het niet jouw echte potentieel. Competenties zijn gerelateerd aan de buitenwereld. Je hebt ervoor geleerd en ervaring in opgedaan. Terwijl talenten juist uniek en persoonsgebonden zijn. Talenten zijn gerelateerd aan jouw binnenwereld. Talenten geven energie en talenten hebben direct van doen met waar je energie van krijgt en blij van wordt.

Jouw energiegevende talenten en passie zijn de unieke koersbepalers voor jouw werkgeluk. De conclusie die ik hieruit getrokken heb is dat  ‘jouw richting in jezelf zit’. Wat zou er gebeuren als je de moed zou hebben om naar jouw unieke kern te gaan? Wat zou er gebeuren als je uitspreekt wat je tegenhoudt om te doen wat je graag wil doen? Wat zou er gebeuren als je je niet meer verstopt? Wat zou er gebeuren als je rechtop gaat staan? Wat zou er gebeuren als je doet wat je écht belangrijk vindt? Dan zou je meer bereiken met veel minder moeite.

Tja, simpel he! Als je zelf de regie neemt in je leven en als je dan ook nog onderscheid maakt tussen de dingen waar je energie van krijgt of die je energie geven, dan krijg je de mooiste doorbraken. En dan hoeft niemand zich zorgen te maken over zijn toekomst.

Het werd me tijdens deze interactieve workshop ook weer duidelijk dat ik mezelf realiseer hoe de woorden, adviezen, hulp, de schouders waar ik destijds op kon leunen, maar vooral mijn intuïtie, eigen inzichten in mijn talenten-DNA mij hebben gebracht waar ik nu ben. Ik heb mijn zelfvertrouwen, veerkracht en vrijheid teruggevonden. Nu is het mijn beurt om anderen de ruimte te bieden om dit te bewerkstelligen. Simpelweg door mensen bewust te maken van hun energiegevende talenten zodat ze vol zelfvertrouwen een eenvoudiger en slimmer werkleven kiezen dat bij ze past. Met als resultaat meer voldoening, innerlijke rust, plezier en succes in hun werk en leven te krijgen.

Mijn levensmotto is: ‘Leef alsof je bent waar je wilt zijn en voel wat het is dat je nodig hebt om gelukkig te zijn’. 

Benieuwd naar jouw energiegevende talenten?

Kom dan kennismaken met één van mijn programma’s. Binnenkort geef ik een training het ‘Winter-Event Focus op Talent’. Dit is een energiegevende en leuke training waarin je op een laagdrempelige manier kennis maakt met het programma. Je leert hier wat je talenten zijn en hoe je deze nog meer kunt inzetten op je werk.

Het ‘Winter-Event-Focus op Talent’ staat gepland in diverse regio’s als Helmond in februari en Venray in maart.

Aanmelden doe je via joke@toonjouwtalent.nl

Kijk voor meer informatie op de website www.toonjouwtalent.nl

 

 

Joke Thoonen

Inspiratiecoach

DOWNLOAD TALENTENGIDS

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Het is tijd voor regie op je loopbaan! Je krijgt informatie waar je direct mee aan de slag kan.

Privacy

Bedankt voor je download, de talentengids komt jouw kant op! Controleer je e-mail (ook je spam) voor de bevestigingslink.