Selecteer een pagina

Soms heb je van die toevallige ontmoetingen en mooie gesprekken met mensen die je recht in jouw harts-kern raken. Gisteren was voor mij zo’n avond. Zo enthousiast en inspirerend dat ik er bijna stil van werd.

Ik was in het weekend op een bijzondere plek, ergens in Maastricht. Het was in een bruin café in de binnenstad. Na een poosje kwam er een ex-cursist uit mijn NLP opleiding aanlopen. Ik had haar al jaren niet meer gezien. We hadden gespreksstof genoeg.

Op een gegeven moment zegt ze, ‘vertel eens, ik zie online allemaal dingen voorbij komen’. En zo komt het gesprek op talenten. Zo’n gesprek is altijd leuk, want ‘talenten’ roept bij iedereen associaties op en dat leidt tot diepgaande en mooie gesprekken.

Zo ook met deze kinder- en jeugdpsycholoog, die met diverse omwegen via werkplekken waar ze zich ongelukkig voelde, nu helemaal haar plek heeft gevonden. Ze heeft haar harts-talenten ontdekt en is vandaar uit naar werk gaan zoeken. Ondanks het gegeven dat ze er hard voor heeft geknokt en het moeilijk was er tussen te komen, kon zij niet anders dan doorzetten.

Ze heeft haar droom gevolgd en doet nu waar ze gelukkig van wordt. Ze geeft voorlichting op scholen en trainingen aan zorgprofessionals over het signaleren en hoe te handelen bij mensen met een eetstoornis. En wat ze zo gaaf vindt, is het overbrengen van haar verhaal waarbij ze anderen raakt en stimuleert om in actie te komen.

Ik vind dit zo fantastisch en prachtig. Want het niet gaat om geld om gelukkig te zijn in je werk, maar over hoe je je missie kunt leven als je weet wat je talenten DNA is en als je weet hoe je anderen van dienst wilt zijn en vanuit die “energie en goed gevoel” je werkleven inrichten.

‘Jee! Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat hier nooit eerder aandacht voor was!’ riep ze. ‘Ik vind het zo belangrijk om gelukkig te zijn in je werk. Je bent een groot deel van je tijd met werk bezig, daar sta je nooit echt bij stil!’

Mensen met een zinvol en gelukkig werkleven zijn de ambassadeurs voor talenten. Dat is de conclusie die we gisteren met elkaar trokken.

Ik ben me ervan bewust dat het lastig is om vanuit een minder positieve werksituatie mogelijkheden te zien, laat staan je eigen volledige potentie te zien.

Alhoewel, het is zeker mogelijk! In een coachtraject ‘van latent naar talent’ help ik je om jou een zinvol en gelukkige werksituatie te creëren.

Morgen weer met plezier naar je werk? Word jij de volgende talentenambassadeur?

Als je dit leest en denkt dat wil ik ook, ben ik nog blijer. Laat mij je aanmoedigen!

Ben je er klaar voor om voor jezelf te kiezen?

Ik sta voor je klaar!

Joke Thoonen

Inspiratiecoach vrouwen 40+

 

DOWNLOAD TALENTENGIDS

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Het is tijd voor regie op je loopbaan! Je krijgt informatie waar je direct mee aan de slag kan.

Privacy

Bedankt voor je download, de talentengids komt jouw kant op! Controleer je e-mail (ook je spam) voor de bevestigingslink.